ADVIES

Voorsorteren naar keuzes bij besluitvorming

foto-advies

“Alles moet zo simpel mogelijk, maar ook niet simpeler.”
Albert Einstein


Advies kan welkom zijn:

  • Als een bestuurder zich te betrokken voelt bij de inhoud en de betreffende manager en adviseurs tijdelijk niet voldoende tegenspel kunnen bieden. Zij willen dat u ingrijpt, maar u verwacht niet dat dat iets oplost. Ik kan voor u de partijen weer professioneel met elkaar laten praten en met hen kijken waar de structurele oplossingen liggen.
  • Of diverse afdelingen zijn allemaal bezig met een stukje van hetzelfde. Dat is erg verwarrend voor de buitenwacht, ook intern heeft niemand het overzicht. U zelf evenmin. Men zegt dat er menskracht bij moet. U wilt weten of dat zo is. Wat zijn dan de kansen dat het goed gaat? Ik kan dat uitzoeken en samen met de afdelingen onderbouwen hoe het beter kan gaan lopen.

Soms kan dat er toe leiden dat er een ontwikkelingstraject volgt met maatwerk opleidingssessies. In dat geval kan ik u helpen om de opdracht te formuleren, maar ik kan eventueel ook zelf, samen met een deskundig bureau, een traject ontwikkelen.

  • Er zijn afspraken gemaakt voor een regionaal samenwerkingsverband, maar de implementatie loopt niet op rolletjes. U bent niet tevreden, maar kunt er niet uitstappen. Ik kijk voor u of er realistische, betere alternatieven zijn.
  • U krijgt aanhoudend signalen dat een samenwerkingspartner van uw gemeente zich steeds meer verzet tegen eerdere afspraken en overlegsituaties zoveel mogelijk ontwijkt. Het argument is dat er tegengestelde eisen gesteld worden: zelf de broek ophouden en toch aan de leiband moeten lopen. De doelgroep van deze partner is tamelijk tevreden, maar uw ambtenaren niet. Wat is wijsheid: ingrijpen of opzij kijken? Aan mij hebt u dan een vriendelijke, maar stevige sparringpartner. Desgewenst kan ik een aanpak voorstellen en die ook voor u uitvoeren.

Herkenbare zaken die ook te veel van uw aandacht vragen? Of is in een andere situatie een stevige sparringpartner welkom? Een afspraak is zo gemaakt. Mail of bel me:info@jokedehaan.nl | 06 547 674 15

Reacties gesloten