Hoe werk ik

Wat ik terug hoor van mijn opdrachtgevers: dat ik goed luister, de juiste vragen stel, snel weet hoe de hazen lopen, feilloos de zere plek weet te vinden, de kwestie verhelder en de ambities concreet maak.
Mijn sterke persoonlijke verbondenheid aan de opdracht staat de zakelijke relatie nooit in de weg. Dat houdt ook in dat ik tussentijds de wederzijdse verwachtingen met de opdrachtgever(s) blijf afstemmen.
Ik geloof niet in standaard oplossingen.

» Lees meer..

Telkens weer zal ik een beroep doen op alle beschikbare creativiteit om te kijken welke aanpak in dit geval het meest geschikt is. Daarbij  kan ik putten uit het brede instrumentarium van de adviseur, de manager, de organisatie-socioloog, de coach en de mediator.

In mijn rol als adviseur en regisseur werk ik bij voorkeur samen met mensen uit uw organisatie en eventueel met die van uw partners.
Ik beschik over een eigen netwerk van gekwalificeerde deskundigen waar ik desgevraagd uit kan putten.
Zodra afspraken zijn gemaakt wil ik mij daar aan houden. Tenzij we daar als opdrachtgever en opdrachtnemer samen een noodzaak toe zien.

In mijn coachopdrachten (coaching) ondersteun ik vooral het zoeken naar ruimte en handvatten om de persoonlijke werksituatie te verbeteren. Dankzij mijn eigen levens- en werkervaring met ups en downs en vaak verrassende wendingen, heb ik begrip gekregen voor de hardnekkigheid van sommige frustraties en ben tegelijkertijd ook optimistisch over wat mensen zelf kunnen aanpakken en veranderen. Ik geloof in de kracht van het individu en zal hem of haar daar ook op aanspreken. Dat is niet altijd comfortabel, maar leidt meestal wel tot meerwaarde.

Ook heb ik gemerkt dat daar soms meer tijd mee gemoeid is dan je zou denken. Niettemin is mijn aanpak erop gericht zaken snel helder te krijgen.
Bij stroeve situaties binnen organisaties en tussen organisaties en andere partijen, gaat het er vaak ook om dat wensen en ambities in de knel komen en dat er geen aanlokkelijk perspectief voor handen lijkt.
De dynamiek naar ruimte en beweging is anders dan bij individuele coaching, maar ook daar gaat het er om via inzicht, een snelle analyse, het verkennen en onderzoeken van alternatieven en het verbinden van elementen die elkaar kunnen versterken, te werken aan een gemeenschappelijke visie en eindresultaat.
Door op die manier bezig te zijn, bloei en groei ik zelf ook.
Ondertussen weet ik dat humor en relativeringsvermogen voor mij belangrijke hulpbronnen zijn. Ik deel ze graag.

» Lees minder..

Reacties gesloten