REGIE

Zorgen dat het stuk gespeeld wordt

foto-regie

Elke film heeft een begin, een midden en een einde, maar niet noodzakelijk in die volgorde.”
Jean Luc Godard


Regie kan heel welkom zijn:

  • Als er dankzij een goede samenwerking tussen gemeentelijk bestuur en ambtenaren onverwacht snel provinciaal geld beschikbaar komt om iets extra’s voor een bepaalde doelgroep te doen, zoals in de jeugdzorg of voor het bedrijfsleven. Er zijn wensen en ideeën, maar hoe maak je er een concreet plan van en wie gaat dat intern dan trekken? In deze fase tussen optie en plan kan ik de koers naar resultaat voor u organiseren en desgewenst realiseren.
  • Of als er op één van de domeinen of in de samenwerking tussen domeinen ’iets’ aan het ontsporen is: een onwenselijke ontwikkeling, imagoschade, onvoorziene kosten. Met meestal ook een hoop organisatorisch en bestuurlijk gedoe in het verschiet. U vraagt zich af waarom u het niet heeft zien aankomen en vooral hoe u de ontwikkelingen weer onder controle kunt krijgen en welke richting moet het dan op? In deze fase kan ik de lijnen van verantwoordelijkheid helder maken en samen  met uw mensen een gedragen oplossing creëren. Wellicht kan ik zelfs een tip geven om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.
  • Uit de erfenis van uw voorganger loopt een kwestie met een lange adem. U dacht dat u het al gauw voor elkaar zou krijgen, maar het loopt alweer twee jaar. U heeft uw beste man of vrouw er op gezet, maar de oplossingen glijden als zand door de vingers. U heeft geen zin om er weer een expertbureau op te zetten. In deze fase kan ik u helpen om tot een zinvolle afronding te komen, door met een helikopterview naar de hele context te kijken, de interne heilige huisjes bespreekbaar te maken en samen met betrokkenen een haalbaarheidsanalyse te doen.

Is een resultaatgerichte regisseur ook in uw organisatie welkom? Een afspraak is zo gemaakt. Mail of bel me: info@jokedehaan.nl | 06 547 674 15

Reacties gesloten